Tervetuloa Turun saaristoon!

"Onhan täällä laittamista, mutta kato nyt kuinka ihana" Melinda toitotti samalla kun kiskoi perässään Thomasta sammaleen peittämän kivimuurin ohi, kohti keltaista kartanoa. Pari oli ostanut ulosoton huutokaupasta vanhan kartanon tiluksineen pilkkahintaan, muita tilasta kiinnostuneita kun ei edes ollut. "Tonne me saadaan tarhat ja tohon taakse raivataan tilaa maneesille" Melinda jatkoi paapattamistaan käsien viuhoessa jokaiseen ilmansuuntaan. Thomas kuunteli ja nyökytteli, hän tiesi ettei hänelle siunaantuisi kunnon suunvuoroa vielä hetkeen innosta soikean vaimonsa hypetyksen keskellä. "Eiköhän tästä ihan hyvä tuu" mies sanoi ja seurasi hymyillen Melindan iloista kaakatusta.

Rubinedal sijaitsee kauniissa saaristomaisemissa länsirannikolla, Paraisten kupeessa. Kauniit perinteiset rakennukset ovat täysin saneerattu niiden historiaa kunnioittaen ja vanhat tallit on kunnostettu EU:n standardien mukaisiksi. Pihassa on upouusi maneesi kaikilla herkuilla ja pari peltoa on myllätty ympäri ratsastuskentiksi. Rubinedal avasi ovensa vuoden 2018 kesällä kun sopivat tilat kauan odotetulle siittolalle löytyivät Melindan kotikunnasta.

Briefly in english / I korthet på svenska

Rubinedal is a sim-game stable! Rubinedal is a small stable located in southern Finland, on the coast of the Baltic Sea and enclosed with stunning nature. We focus on breeding top quality Finnish Warmbloods for dressage and showjumping. Our goal is to breed good tempered sporthorses with correct comformation and qualities for high level competitions. Rubinedal är ett virtuellt stall! Staller ligger i södra Finland, närmare sagt i skärgården vid Östersjön. Stuteriet är omkringat med vackraste natur som Finland har att erbjuda. Vi fokuserar oss på att uppföda hög kvalitets Finska Varmblod (FWB) för både dressyr och hoppning. Vårt mål är att uppföda varmblod med korrekt exteriör och bra karaktar för tävlingar.

Ketä me ollaan?

Tallia siis pyörittää tuore yrittäjäpari Melinda ja Thomas Back. Pariskunnalla on pitkä tausta hevosten kanssa, mutta Rubinedal on ensimmäinen harppaus yritysmaailman pyörteisiin. Tallin pääasiallinen toiminta on ratsuhevosten kasvatus ja maahantuonti, ratsastuskilpailut sekä valmennukset tulevat mukana vähän kuin siinä sivussa. Rubinedalissa kasvatetaan suomalaisia puoliverisiä ja pienenä sivuprojektina tallissa pyörii myös poneja. Puoliveriset kisaavat ja valmentautuvat perinteisissä ratsastuslajeissa kun taas ponit kiertävät lähinnä näyttelyitä ja valjakkoajokisoja.

Hevosemme ulkoilevat tarhoissa tai laitumilla suurimman osan ajastaan ja ne otetaan lähinnä öiksi tai ennen isoja kisoja sisään talliin. Käsittelemme hevosiamme hevoslähtöisesti, luonnollisen hevosmiestaidon kautta ja menemme aina hevosen ehdoilla. Nuoret hevoset ja varsat saavat elää ensimmäiset vuotensa omissa laumoissaan pihatoissa suhteellisen vähällä käsittelyllä ja niiden käsittely ja koulutus aloitetaan kunnolla vasta parivuotiaana. Takaamme hevosillemme parhaat mahdolliset oltavat ja ammattitaitoisen henkilökunnan pitämään niistä huolta kellon ympäri.

Terveisin Melinda & Thomas Back
melba VRL-5772 (melbanen@gmail.com)

Päivitetty viimeksi 09/2020
Ulkoasua päivitetty syksyisempään sävymaailmaan. Kesän varsat aloittaneet kisaurat ja muutama jalostukseen siirtyvä hevonen ilmoitettu syyskuun kantakirjaustilaisuuteen.

Suosittele meitä tallilistalla!
Lisää tietoja sivuston tekijänoikeuksista täällä

 

Rubinedal suosittelee

   Kastanjeholm
   Chowter
   Zonjiet Stud
   Alondra
   Cloudfield