Arctic Hibiscus VH19-031-0143

ruunikko suomenpuoliveritamma
Ee/Aa, säkäkorkeus 165 cm
syntynyt 10.10.2018, 8-vuotias

estepainotteinen
kilpailukäytössä, 150 cm

omistaja VRL-05772
kasvattaja Northwind Stable, Juulia (FI)

Luonnekuvaus

Entinen omistaja Sylvi kirjoitti Hipistä näin:

Tässä hevosessa on vähän kaikkea, mitä maa päällään kantaa, kun puhutaan puoliverisistä. Tamman suvun ensimmäisestä kolmesta polvesta löytyy peräti seitsemää eri kantakirjaa, joten geenien luulisi olevan melko monipuoliset. Koska Hipin suvun hevosista monet edustivat ruotsalaista ja tanskalaista, tietämykseni näistä hevosista olivat melko suppeita. Olimme Akselin kanssa keskittyneet pääasiassa keskieurooppalaisiin kantakirjoihin, joten jouduimme hieman kartuttamaan tietopankkiamme ennen kuin pääsimme perille mistä aineksista tämä tummanruunikko tamma oli oikein kasattu. Ihan näpsäköistä, tosin melko vähän käytetyistä linjoista. Eniten suvun hevosista vakuutti emänemänisä Ruletto sekä emänisänisä Agnosturo, joiden molempien nimet nousivat ensimmäisenä ilman googletusta esille. Isän puolen suku oli tuntemattomampaa, mutta tärkeintähän jalostustammassa on hyvä emälinja! Emän suvun tammoista paljastui etsimällä monenlaista silmiähivelevää tietoa, sillä esimerkiksi Hipin emänemä Ceremony of Routine oli jättänyt useamman kantakirjatun jälkeläisen nykyiseen kotimaahansa Tanskaan.

​Luonteeltaan Hippi ei ole mikään rauhaarakastava hippiajattelija, vaan enemmänkin toiminnan nainen. Topakka ja määrätietoinen Hippi tietää mitä haluaa, mutta vieläkin paremmin Hippi tietää, mitä ei halua. Hipin inhokkilista on pitkä, mutta muutamia asioita mainitakseni siihen kuuluu mm. kylmä sää, märkä sää, kuuma sää, tuulinen sää, kärpäset, hyttyset, paarmat, vikana maastoletkan perässä kulkeminen, raippa (hertslaagin paikka!), myöhästyneet aamusapuskat, omalle heinäkasalle tungettelevat tarhakaverit sekä inhokki number one; ponit. Hippi ei vihaa mitään niin paljon kuin noita viheliäisiä, pieniä ja karvaisia otuksia, jotka kulkevat jaloissa ja vaikuttavat Hipin mielestä epäluotettavilta. Jos joku eksyy ponin kanssa liian lähelle Hippiä, on se varmasti korvat luimussa ja kavio valmiiksi tanassa odottamassa sopivaa hetkeä iskeä kengänkuva takalistoon. Suosittelen siis lämpimästi varovaisuutta Hipin läheisyydessä liikkuessa. Ihmistä kohtaan Hippi on ihan mukiinmenevä - se on enemmänkin välinpitämätön kuin mitenkään erityisen vihamielinen tai positiivinen. Hoitotoimenpiteet sujuvat rutiinilla, eikä Hipillä usein ole mitään kommentoitavaa, jos kaikki menee totuttuun tapaan. Sitten Hippiä kyllä vähän alkaa raivostuttaa, jos tapahtuu jotain poikkeavaa ja sen sisäinen tasapaino järkkyy. Se jokin poikkeava voi olla esimerkiksi vieraileva koira, joka erehtyy metrinkin liian lähelle Hippiä tai sitten vieras kengittäjä, joka tekee totutut asiat eri järjestyksessä. Naama nurinpäin Hippi kyllä tyytyy kohtaloonsa, mutta tekee selväksi, että tämä ei nyt ole tamman mielestä oikein.

Ratsuna Hippi yllätti positiivisesti kaikki tallilaiset. Olimme ajatelleet tammasta ehkä sellaisten 130-140cm luokkien hyppääjää, mutta jumaskekka tamma onkin ponnua! Erityisesti sen hyppytekniikka on ihailtavan laadukas eikä siinä ole oikein valittamisen varaa. Hippi on ratsuna hyvin tasapainoinen eikä lähellekään niin hankala kuin maastakäsin (ellei ole poneja näkyvissä). Tietysti tammamaiseen tapaansa Hippi saataa kiljahdella nurkassa jos jokin asia ei miellytä, mutta sen tunteenpurkaukset eivät millään tavalla vaikuta suoritukseen. Vaikka ulkona olisi Hipin inhokkisäätila syysmyrskyineen ja vesisateineen, keskittyy se esteisiin täydellä mielenkiinnolla. Sen sijaan jos yrität maneesin kattopellien kolistessa vääntää koulukiemuroita, voit olla varma, että ratsu on alta aikayksikön kiidättänyt sinut maneesin seinää päin ja jatkanut pukitellen pitkin uraa. Ehkä esteet vain ovat Hipille niin Thö Juttu, ettei silloin jaksa oikein kiinnostua mistään muusta, joten ne sujuvat olosuhteista huolimatta aina tasaisella varmuudella. Hipillä on kapasiteettia aina 150cm tasolle asti ja se on parhaimmillaan teknisisesti haastavilla radoilla, jotka vaativat tarkkuutta ja hyviä lähestymisiä. Jalkojensa kanssa Hippi on hyvin tarkka eikä herkkä tamma halua ottaa turhia puomikosketuksia.

Sukutaulu ja jälkeläiset Kilpailukalenteri Valmennukset

Sukutaulu

i. Arctic Monkey
FWB, m
ii. Spectral Coyote
SWB, trn
iii. Spectre II
iie. Poffens Puma
ie. ​Lonely Symphony
FWB, m
iei. Alonso
iee. Sinfonia
e. Euphoria of Satisfaction
DWB, tprn
ei. Avenue of Destruction
DWB, tprt
eii. Agnosturo
eie. Fifth Avenue
ee. Ceremony of Routine
TRAK, rn
eei. Ruletto
eee. Cercei

Jälkeläiset

FWB-t. Arctic Rose Hills 01.12.2019 i. Don Rostojev om. VRL-14587
FWB-o. Arctic Carnation Ruby 01.08.2020 i. Ciridium xx om. VRL-05772