Kastanjan Norma VH20-031-0168

ruunikko suomennpuoliveritamma
Ee/Aa, säkäkorkeus 167 cm
syntynyt 19.09.2019, 4-vuotias

estepainotteinen
kilpailukäytössä, 150 cm

omistaja VRL-05772
kasvattaja Kastanjeholm (FI)

Luonnekuvaus

Kasvattajan kertomaa: Norma ei ole tyhmä, se on vain hieman hidas. Norma ymmärtää kyllä, kun sille vääntää kaiken ratakiskosta kuuteen kertaan. Tietysti ymmärtämistä voisi helpottaa, jos Norma viitsisi joskus kiinnittää ihmiseen pikkiriikkisen enemmän huomiota. Valitettavasti emme voi siis puhtain sydämin todeta, että tämän hevosen työmoraali olisi kohdillaan, sillä joskus tuntuu pahasti siltä, että Normaa ei voisi vähempää kiinnostaa. Norma ei missään nimessä ole ilkeä, tuhma tai mitään muutakaan sellaista negatiivista. Se nyt vain on hieman kuutamolla - omasta vapaasta tahdostaan. Kyllähän Norman hoksottimet toimivat terävästi kuin partaveitsi silloin, kun kyse on rehuvarastoon tiirikoimisesta tai silloin, kun kesälaitumelle pitäisi löytää nopein mahdollinen reitti. Ruoka tuntuukin olevan sille ainoa kunnollinen motivaattori, jonka edessä Norma taipuu vaikka minkälaisiin suorituksiin. Valitettavasti esteradalla emme voi heilutella kaurasankoa 160cm esteiden toisella puolella, joten Norman kanssa täytyy tyytyä muihin houkuttimiin.

Norman suku on kyllä ihan hyvä ja siksi vähän hämmästyimme, kun tällainen haluton elämäntapalaiskuri tupsahti pehmeille pahnoille. Novan aiemmat varsat kuitenkin olivat ihan meneviä pelejä (emän flegmaattisuudesta huolimatta) eikä isäkään nyt mikään luuseri ollut, joten jotakin kummaa tässä on tapahtunut. En tiedä puhkeaako Norma myöhemmällä iällä kukkaan, vai kaipaako se vain yhden ihmisen itseään käsittelemään, jotta se jaksaa kiinnostua tekemisestä ja löytäisi itsestään uusia puolia. Mikäli ei, Norma sopinee myös vaikka paremmaksi harrasteratsuksi tai ratsastustunneille välttelemään parhaansa mukaan töihin joutumista.

Tätä nykyä Normasta on kuoriutunut ihan kelpo peli, hidas se on toki edelleen eikä se tule muuksi muuttumaan. Tamma on oikea taivaanrannanmaalari ja nautiskelee elämästään tässä ja nyt, treenatessa se ei ihan aina ole täysillä mukana mutta heräilee kyllä kun hiukan muistuttelee että tultiin töitä tekemään. Normaa voisi harjailla iät ja ajat, se hengailee mielellään ihmisten kanssa ja kaikki yhteinen touhuaminen on sen mielestä kivaa. Toisinaan se on aivan kujalla ja saattaa haahuilla esimerkiksi taluttaessa aivan eri suuntaan kuin taluttajansa. Pikkuvikoja, sanoisin. Ratsuna se ei ole mikään tykki, vaan aika tasapaksu suorittaja. Puomit kolahtelevat usein ja Norma vaatii paljon enemmän töitä ratsastajaltaan kuin muut tallin hevoset. Mikään ei varmasti tule ilmaiseksi eikä tulosta tule välttämättä edes järkyn työmäärän jälkeen, kuitenkin Norma yrittää parhaansa ja tuttujen ratsastajien alla se suorittaa ihan nätisti 150 senttiset radatkin.

Sukutaulu ja jälkeläiset Kilpailukalenteri Valmennukset

Sukutaulu

i. Kingsfire Hills
FWB, trn
KTK-II, EV-II
ii. Ch Pino Noir Silvers
HANN, tprn
KTK-II, ERJ-I
iii. Picolino First Champion
iie. Totara First Champion
ie. Red Velvet v. Helmwald
TRAK, tprn
ERJ-I
iei. Porter ERJ-I, YLA3
iee. Rosenduft ERJ-I
e. Nova F
TRAK, rt
ei. Candythief Steeds
TRAK, rt
ERJ-I
eii. Candydealer GER ERL-III
eie. VIR MVA Ch Baby Split-Up ERL-III
ee. Nightwind Hexen
TRAK, trn
ERJ-II, YLA3
eei. Ophium
eee. Nightliner

Jälkeläiset