Kruunun Elyntris VH15-011-0274

tummanruunikko hannoverinhevostamma
Ee/Aa, säkäkorkeus 168 cm
syntynyt 15.05.2015, 10-vuotias

estepainotteinen
kilpailukäytössä, 150 cm

omistaja VRL-05772
kasvattaja Kronbacka (SWE)

Luonnekuvaus

Kruunun Elyntris, nimi kuulosti todellakin kuninkaalliselta ja odotin että meitä on vastassa upea kiiltävä kisakone kun saavuimme Kronbackaan. Antonia esitteli meille kuitenkin hiukan hassun näköisen ruunikon jolla oli vähintäänkin erikoinen merkki päässä. "Se on tossa jonkun aikaa vaan seissyt, ollu aika vähällä treenillä" Antonia kertoili ja samalla kuulimme kuinka tamma on pari kautta sitten kilpaillut menestyksekkäästi sekä koulua että esteitä. Yhden varsankin se oli kerennyt pyöräyttää ja varsin hienon sellaisen. Ei siinä kauaa tarvinnut jaaritella kun jo pakkasimme vekkulin näköistä ja tulisen oloista ruunikkoa autoon.

Elli paljastui tosiaankin temperamenttiseksi ja sen kanssa saa olla silmät takaraivossakin. Pahojaan se ei tee, mutta ilmoittaa kyllä heti jos jokin ei sitä miellytä. Energiaa pursuavan tamman kanssa voi mennä tovi jos toinenkin sitä hoitaessa kun se steppaa menemään ja pyörii hyrrän lailla ympyrää. Eikä sitä voi hirveän kärsivälliseksikään kehua, joten hoitohetket ovat toisinaan suorastaan helvetillisiä. Parhaiten toimii samat tutut rutiinit joihin Elli on jo tottunut jolloin se jaksaa kärvistellä kauniimmin aloillaan kun se tietää mitä on tapahtumassa seuraavaksi.

Se tumma tamma joka paahtaa tuhatta ja sataa ympäri kenttää on hyvin suurella todennäköisyydellä Elli ja joku Humlegårdin uusista ratsastajista. Tamma vie hävyttömästi vieraita ihmisiä eikä ota apuja kuuleviin korviinsa. Tutut ratsastajat jotka osaavat vedellä herkän neidon oikeista naruista saavat siitä kuitenkin näyttävän pelin vaativiinkin koululuokkiin. Elli on suhteellisen herkkä, eikä siedä lainkaan kovia apuja suuhun tai löysää ratsastajaa selkäänsä. Kunhan ruunikon sähikäisen energiatasot saa normaalille levelille on sen kanssa treenaaminen todella kivaa. Herkkä tamma toimii silloin hienosti minimaalisilla avuilla ja se kulkee kuuliaisesti juuri kuten ratsastaja pyytää.

Jos Ellissä tuntui olevan liikaa virtaa sileällä ratsastaessa, niin esteradalla sillä on virtaa tuplasti enemmän. Luojan kiitos tamma on taitava hyppääjä ja osaa katsoa ponnistupaikat itse ja hyppää todella tyylipuhtaasti. Toisinaan kuski saa vain matkustella selässä ja ohjailee tammaa hieman oikeaan suuntaan ja Elli hoitaa loput. Ja hienosti hoitaakin! Pelkäksi matkustelijaksi ratsastaja ei voi jäädä ettei ruunikko lähde lätkimään omia menojaan minne sattuu. Maastoesteet eivät oikein ole Ellin mieleen mutta yritämme parhaamme totuttaa tamman myös niihinkin jos tästä saisi taiottua kivan kenttäpelin vielä Melindalle. Toivossa on hyvä elää, koska Ellin meno maastoesteillä on melkoisen hataraa ja epävarmaa joten kisahaaveet saanee haudata kenttäkisojen suhteen.

Sukutaulu ja jälkeläiset Kilpailukalenteri Valmennukset

Sukutaulu

i. Extro
HANN, tprn
ERJ-I, KRJ-II, KTK-II, YLA2, VPVL-I
ii. Exstas
HANN, rn
KTK-II, ERJ-I
iii. Waylon
iie. Easy Girl
ie. Troni
HANN, tprn
iei. No Regrets
iee. Xtina
e. Ch La Feuilleraie
HANN, prt
KTK-II
ei. Le Fantome
HANN, rn
eii. Les Trésor
eie. Chimera
ee. Havenport
HANN, prt
eei. Hackberry
eee. Gerina

Jälkeläiset

hann-o. Hellbound Ruby 12.03.2020 i. Helbram CW VRL-05772
hann-t. Kruunun Coronet 10.02.2017 i. Wincares Cicero VRL-06701