M.B. Cameron VH18-031-0280

ruunikko suomenpuoliveriori
Ee/Aa, säkäkorkeus 167 cm
syntynyt 11.05.2018, 7-vuotias

koulupainotteinen
kilpailukäytössä, Vaativa A

omistaja VRL-05772
kasvattaja Mandelbacke

KTK-III 12/2019

Luonnekuvaus

Cameron on mitä upein tyyppi luonteeltaan. Sen sammumaton jano oppia uusia asioita jaksaa hämmästyttää joka päivä eikä orin hellyyttäville nappisilmille osaa sanoa ei kun se puskee ison päänsä syliisi kerjäten huomiota. Innokas ja vahva ori on toisinaan haastava käsitellä sen touhotuksen vuoksi, paha Camu ei missään nimessä ole. Täynnä energiaa oleva oripoika on vauhdikas liikkeissään ja haluaisi olla mukana kaikessa, mitä sen ympärillä tapahtuu. Camu osaa toki rauhoittuakin ja sitä olemme sen koulutuksessa alusta asti painottaneetkin. Pientä hysteriaa aiheuttavat isommat koirat jotka pamahtavat nurkan takaata yllättäen tilanteeseen. Camulle on käynyt varsana kasvattajan luona pieni välikohtaus koiran kanssa eikä pelkoa olla vielä onnistuttu kitkemään täysin. Rauhalliset koirat jotka eivät lähesty Camua ovat ihan ok, mutta tosiaan vain niin kauan kuin ne pysyvät etäämmällä.

Hoitohetket sujuvat pääosin ilman sen suurempaa häsläystä mutta toisinaan esimerkiksi kavioiden puhdistaminen on hirveän työn takana kun ruunikko hamuaa omaa jalkaansa ja kaviokoukkua samalla kun yrität skrapata kaiken lian pois. Orille kannattaa hoitaessa höpötellä jatkuvasti kertoen mitä on seuraavaksi tekemässä ja antaa jokaisen harjan sille erikseen haisteltavaksi niin se jaksaa keskittyä harjaushetkeen huomattavasti paremmin. Tarhassa Camu kipittää luokse jo kun se näkee tutun ihmisen, tai viimeistään kun sitä kutsuu nimeltä. Se tallustelee rennosti riimunnarun päässä ja nauttii suunnattomasti jos sen kanssa menee hetkeksi hengailemaan pihalle kahdestaan. Samanikäisten kavereiden kanssa ori kyllä intoutuu helposti leikkiin mukaan mutta ei ole niin päällekäyvä kuin moni muu samanikäinen ori ja jää siksi toisten jalkoihin. Laumassa Camu ei edes lähde kinaamaan johtajanpaikasta vaan on tyytyväisenä siinä asemassa mihin se sitten asettuukin.

Ihan maitovarsasta alkaen orin liikkeet ovat olleet lennokkaat ja se oikein mielellään myös esittelee niitä. Juoksuttaessa Camu kuuntelee hyvin ääniapuja ja ymmärtää niiden perusteella todella hyvin mitä siltä pyydetään. Ratsuna ori on erittäin herkkä eikä sen selkään voisi kuuna päivänä heittää ratsastajaa joka ei hallitse kehoaan. Camulla tuntuu olevan hyvä päivä jokaikinen päivä ja sen kanssa on poikkeuksetta kiva treenata. Fiksu ori on maailman mahtavinta maastoiluseuraa ja sen kanssa onkin monet käppäilymaastot käväisty ihmettelemässä. Autot tai mopot eivät saa hirveitä reaktioita aikaan ja Camu onkin jo tottunut jos jonkinmoiseen menijään maastolenkeillä. Kesäisin uiminen liinan päässä on yksi orin lempiasioita ja sen kanssa pyritäänkin mahdollisimman usein lenkkeillä läheiselle lammelle polskimaan.

Sukutaulu ja jälkeläiset Kilpailukalenteri Valmennukset

Sukutaulu

i. VIR MVA Ch Cassanova vd Halor
KWPN, rn
KTK-I, KRJ-I, KWPN-I
ii. W. Nite Owl
KWPN, m
KTK-II, Klass I, Premier
iii. W. RorschachDiplom
iie. FelicitasKlass I, G
ie. Cressida vd Halor
OLD, rnkrj
KTK-III, KRJ-I
iei. BerenzenKTK-III
iee. Calettina vd HalorKRJ-II
e. Ch Topaz v.d. Romilly
KWPN, rnkm
KTK-II
ei. Classic af Luminess
SWB, km
Klass I, KRJ-III
eii. Tilton af Luminess Diplom, B
eie. Crisalide af Luminess Klass I, G
ee. Titanite v.d. Romilly
KWPN, rn
eei. Art Mudd OakKTK-I
eee. Kyanite v.d. Romilly First Champion

Jälkeläiset

FWB-t. Vida Valeria Ruby 15.11.2019 e. Glamgare Vivalda om. VRL-05772