Mesmerize F VH18-031-0329

voikko suomenpuoliveritamma
ee/Aa/nCR, säkäkorkeus 171 cm
syntynyt 05.06.2015, 10-vuotias

koulupainotteinen
kilpailukäytössä, Intermediate II

omistaja VRL-05772
kasvattaja Faconde (FI)

KRJ-I 04/2020 KTK-III 09/2018 Champion myönnetty 27.11.2019

Luonnekuvaus

Harvaa hevosta voi kehua kultaiseksi sisältä ulos, mutta Mimi on yksi niistä. Kaunis voikko tamma on mitä kultaisin luonteeltaan ja saisi paatuneimmankin hevosvihaajan rakastamaan itseään. Mimi on useimmiten aamulla ensimmäisenä hörisemässä aamutallin tekijälle ja sen kanssa onkin mukava ottaa pieni rapsutteluhetki starttaamaan aamun. Saman kohtelun saavat niin kengittäjä kuin eläinlääkärikin eikä tamma tunnu inhoavan ketään tai mitään.

Heti talliin saavuttuaan jättikokoinen tamma on ollut kaikkien suosikki, Jeppe etenkin on täysin rakastunut siihen. Mimin kanssa kaikki on ihanan helppoa, se ei protestoi mistään eikä sillä juuri ole huonoja päiviä. Puhumattakaan mistään tammamaisista piirteistä, Mimia voisi yhtä hyvin luulla lupsakaksi ruunaksi! Pitkät, hartaat harjailuhetket ovat tamman lemppareita ja se ummistaa silmänsä jo kun näkee harjalaatikon. Toisinaan se häiritsee harjailua kihnuttamalla harjaajaa mutta se on vain otollinen hetki relata hetkeksi ja rapsutella voikon isoa päätä.

Hitaasti syttyvä tamma ei heti näytä siltä että siitä lähtisi korkean tason koululiikkeitä mitenkään päin. Mimi toki kantaa itsensä heti arvokkaasti mutta liikkuu aluksi kuin hidastetusta videosta, hieman tahmeasti jopa. Kuitenkin ikuisuudelta tuntuvan alkuverkan jälkeen Mimi syttyy hommaan ja siitä tuleekin kivan pehmeä ja yllättävän kevyt ratsastettava. Se hakee itse muotoon ja työskentelee tehokkaasti koko kropalla eikä jää roikkumaan kädelle lainkaan. Isot ja mahtipontiset liikkeet ovat todella mukavat istua eivätkä ollenkaan pahat katsojan silmään. Varsinkin tamman iso laukka on kuin keinutuolissa istuisi, sinne melkein tekee mieli nukahtaa. Piffit ja paffit sujuvat oikean ratsastajan kanssa ongelmitta, samoin laukanvaihdot ykkösellä. Näihin vaativampiin temppuihin vaaditaan ehdottomasti kokenut ratsastaja joka niitä osaa pyytää vaikka Mimi niitä joskus perustreeninkin lomassa tarjoaa.

Estekenttien tähteyttä havittelevalle Mimi on tallin huonoin valinta. Vauhtia on liian vähän ja ponnua vielä vähemmän. Puhumattakaan olemattomasta tekniikasta. Mimia ei vain yksinkertaisesti ole luotu estehevoseksi ja se hyppää lähinnä irtona monipuolisen liikunnan tukena. Maastoon Mimi taas on varmasti yksi tallin parhaista hevosista. Lunki ja lehmänhermoinen tamma puksuttaa eteenpäin tasaisesti eikä säikähdä edes paikallisia mopopoikia jotka päristelevät ohi. Valehtelematta parhaita maastolenkkejä ovat ne kun lähtee Mimin kanssa ilman aikataulua vain samoilemaan metsikköön, laukkailemaan pelloille ja poiketa vielä rannan kautta uimassa.

Sukutaulu ja jälkeläiset Kilpailukalenteri Valmennukset

Sukutaulu

i. Chryses von Lark
OLD, vkk
KRJ-I, KV-II
ii. Oldfinion Carsten
OLD, rt
KRJ-I, YLA2, Premier
iii. CairaanKRJ-I, YLA2
iie. Oldfells's Ariette
ie. Eucarya Polka
KWPN, vkk
KRJ-II
iei. Nibbler MHNKTK-III, KRJ-I
iee. Eucarya ElishaKRJ-II
e. Mesmer Vegas
FWB, prn
KRJ-I, KTK-III
ei. Cacklestump Vegas
FWB, mrn
KTK-I
eii. Hary Poter 54
eie. Itsy-Bitsy Spider SIN
ee. Appletini SIN
HOLST, rn
eei. Chizuru SIN
eee. Lolita d'Armens

Jälkeläiset

FWB-t. Meghaera Ruby 02.09.2019 i. Armont Caruso om. VRL-08368
FWB-o. Rubiinin Carcasso 11.10.2019 i. Sirensong Vegas om. VRL-05772
FWB-o. Rubiinin Arigo 01.04.2020 i. Just Amazing om. VRL-05772