Rubiinin Carcasso VH20-031-0003

cremello suomenpuoliveriori
ee/Aa/CRCR, säkäkorkeus 168 cm
syntynyt 02.09.2019, 3-vuotias

koulupainotteinen
kilpailukäytössä, Intermediate II

omistaja VRL-05772
kasvattaja Rubinedal (FI)

KTK-III 02/2020

Luonnekuvaus

Hihkuin kuin pikkutyttö kun kurkkasin Mimin karsinaan, kamerasta näkyi että tamma oli varsomassa ja kiiruhdimme tottakai heti paikalle. Karsinassa meitä odotti Mimin lisäksi vitivalkoiselta näyttävä varsa. "Se on cremello" huudahdin turhan kimeällä äänellä ja halasin Thomasta. Olimme toki puhuneet että olisi suunnattoman hienoa jos varsa perisi voikko-geenin molemmilta vanhemmiltaan, mutta pidimme sitä turhan optimistisena toiveena. Mutta siellä se nyt oli, jäätävän kaunis cremello oripoika. Rubiinin Carcasso.

Capo on kasvanut hienoksi oriiksi jota kehtaa esitellä muillekin. "Meidän omia kasvattejahan tämä" vierailijoille kerrotaan hiukan vaatimattomasti vaikka edelleen olen haljeta ylpeydestä. Upean ulkonäkönsä lisäksi Capo on perinyt emänsä kultaisen luonteen, ripauksella isänsä jämäkkyyttä ja voimakkuutta. Yleisesti oria on helppo käsitellä ja suurin osa normaaleista arkirutiineista sujuu mutkitta. Toisinaan Capo kuitenkin keksii piristää päiväänsä jyräämällä hoitajansa ohi ulos karsinasta ja yrittää keulia taluttaessa. Nykyään huomaa orin vitkuttelusta ja vääntelystä että pian on joku jekku tulossa ja niitä osaa ennakoida ja Capo uskoo ihan nätisti kun sen käskee lopettaa pelleilyn. Jalkojen nostamisesta ori ei välitä laisinkaan, kavioiden putsaaminen menee jotenkuten mutta kengittäminen on hieman haasteellisempaa. Onneksi meidän hovikengittäjä osaa oria käsitellä ja tätänykyä orin kengityskin sujuu kiitettävästi.

Jos joku tallin hevosista on näyttävä ratsu niin se on ehdottomasti Capo. Orin liikkeet ovat täynnä voimaa ja se todella nauttii työnteosta ihmisen kanssa. Kauaa orin kanssa ei viitsi veivata samoja liikkeitä kun se helposti turhautuu toistosta mutta oppimisenhalua siltä löytyy huru mycke. Capo on nopea oppimaan ja on erittäin motivoitunut työskentelemään niin kauan kun selässä istuu oikeasti osaava ihminen. Sopii se toki osaamattomankin alle, se ei ryöstä tai keuli mutta lintsaa varmasti kaikesta mistä vain pystyy. Orimaista perseilyä siltä ei tarvitse pelätä, kun ollaan töissä niin ei ohikulkevat naiset hetkauta vaan painetaan täysillä töitä. Esteitä orin kanssa on hauska hypätä, sillä riittää ponnua yli metriin mutta tarkkana miehenä se on toivottoman hidas esteradoille. Tekniikkakaan ei ole ihan puhdas mutta taitavan esteratsastajan kanssa se hyppää ihan tyylikkäästi päälle metriä ratanakin.

Mikään uusikaan paikka ei saa oriilta pasmoja sekaisin vaan se suhtautuu kaikkeen rationaalisesti ja järjellä. Kisapaikat, hevosrekat, astutusreissut, you name it. Capo tuudittautuu paljon ihmiseen ja lukee tunnetiloja joten jonkun hirveän stressipallon kanssa orikin alkaa hieman hermostumaan. Mutta kuten tästä on jo varmasti tullut ilmi, on Capo oikea kultakimpale. Olen ylpeä siitä miten avoimen ja hienon luonteen se on perinyt emältään ja isältään se sai huikean hienot liikkeet. Eihän sitä enempää tohtisi edes toivoakaan.

Sukutaulu ja jälkeläiset Kilpailukalenteri Valmennukset

Sukutaulu

i. Armont Caruso
KWPN, vkk
ii. Armont Caramant
KWPN, rt
KV-I
iii. Armont CarnegieKTK-II, KV-II
iie. Geranna AtKV-II
ie. Armont Atessa
KWPN, rnvkk
KV-II
iei. Everholt Rubino
iee. Armont AthenaKTK-III, KV-III
e. Ch Mesmerize F
FWB, vkk
KTK-III
ei. Chryses von Lark
OLD, vkk
KRJ-I, KV-II
eii. Oldfinion Carsten KRJ-I, YLA2, Premier
eie. Eucarya Polka KRJ-II
ee. Mesmer Vegas
FWB, prn
KTK-III, KRJ-I, YLA2
eei. VIP MVA Fn Cacklestump VegasKTK-I
eee. Appletini SIN

Jälkeläiset